Welkom bij www.oudekerkinbeeld.nl, het online gezichtenboek van de Oude Kerkgemeente Ede.

Het gezichtenboek is opgezet met als doel om elkaar te vinden, te leren kennen en te bemoedigen bij blijde en droevige gebeurtenissen. Hieronder volgt een korte gebruiksaanwijzing en een aantal spelregels.

Nieuwe gebruikers
Als u regelmatig de diensten in de Oude Kerk Ede bezoekt en ook graag wilt meedoen met het gezichtenboek, kunt u onderaan de inlogpagina op de rode tekst ‘registreren’ klikken. U komt dan bij het invulformulier terecht, waar u uw gegevens kunt invullen. Als u na het invullen op de knop ´verstuur´ klikt, wordt uw verzoek naar de beheerder van de website gestuurd. U ontvangt dan een e-mail van de beheerder of uw verzoek wordt gehonoreerd. Dit kan enkele dagen duren; om misbruik te voorkomen wordt een controle uitgevoerd. Vanwege het stamboomprincipe (zie kopje ‘relaties’) van het gezichtenboek Oude Kerkgemeente (in het geval van gezinnen) alle gezinsleden afzonderlijk ingeschreven te worden.

Als uw verzoek is gehonoreerd, kunt u inloggen door bij gebruikersnaam uw e-mail adres in te vullen en bij wachtwoord het woord ‘vergeten’ in te vullen. U krijgt dan een persoonlijk wachtwoord waarmee u voortaan kunt inloggen.

Gegevens wijzigen
Onderaan uw foto staat de tekst ‘meer info’. Als u deze tekst aanklikt, krijgt u de gegevens te zien zoals deze in ‘Oude Kerk’ in beeld zijn opgenomen. Door met uw muis op de desbetreffende velden te klikken, kunt u deze gegevens wijzigen en/of aanvullen. Na het aanbrengen van wijzigingen dient u deze op te slaan. Vanwege de gewenste uniformiteit kunt u de foto niet wijzigen. Er wordt minimaal 1x per jaar een fotomoment georganiseerd, waarbij er door een fotograaf foto’s worden genomen.

De persoon die is ingelogd kan alleen bij zichzelf en bij zijn eventuele partner en kinderen wijzigingen en aanbrengen.

Relaties
Het boek is opgezet volgens het stamboomprincipe. Dat wil zeggen dat er (familie) relaties gelegd kunnen worden tussen gemeenteleden onderling. Als deze relaties gelegd zijn, worden de aan elkaar gerelateerde familieleden ook bij elkaar op de site weergegeven. Vooralsnog is er gekozen om alleen de relaties (‘partner van’ en ‘kind van’) te gebruiken. Het zou kunnen dat dit in de toekomst uitgebreid wordt met bijvoorbeeld broers, zussen, enz.
Het leggen van relaties gaat als volgt: U zoekt de persoon op met wie u een relatie wilt leggen en klikt op de tekst ‘meer info’ onder aan de foto. Bovenaan de getoonde gegevens van deze persoon staat een keuzebox met de keuzes ‘dit is mijn partner’ en ‘dit is mijn kind’. U kiest de juiste relatie en drukt op de naastliggende tekst ‘leg relatie’. Vervolgens wordt er een e-mail naar de betreffende persoon gestuurd met de mededeling dat u een relatie met hem/haar wilt leggen en om akkoord gevraagd. Als er akkoord wordt gegeven, is de relatie gelegd en krijgt u hier een bevestigingsmail van.

Home
Op de knoppenbalk bovenaan het scherm staat een button met de tekst ‘home’. Als u op deze button klikt, gaat u terug naar het beginscherm. Dit is het scherm waarop u zelf met de aan u gerelateerde personen bent te zien.

Zoeken
De website bevat een zoekfunctie. Op de knoppenbalk bovenaan het scherm staat een button met de tekst ‘zoeken’. Als u op deze knop klikt, komt u in de zoekfunctie terecht waar u op alle mogelijke trefwoorden kunt zoeken.
Op de zoekbalk aan de linkerkant van het scherm kunt u zoeken op categorieën zoals predikant, kerkenraad, jeugdwerk, ed. Hierbij staat ook de categorie ‘allen’. Als u op deze categorie zoekt, worden alle personen die in ‘Oude Kerk in beeld’ zijn ingeschreven op alfabetische volgorde getoond.

Logout
Als u wilt uitloggen kunt u op de button met de tekst ‘logout’ klikken. U wordt dan uitgelogd en komt dan in het inlogscherm terecht.

PDF afdruk
De website heeft de mogelijkheid om een PDF afdruk te maken van alle personen die in het online-gezichtenboek zijn opgenomen. De personen op deze PDF afdruk staan op alfabetische volgorde onder elkaar. U kunt deze PDF afdruk opslaan of uitprinten.

Spelregels
Iedere gebruiker is verantwoordelijk voor de juistheid en actualiteit van zijn eigen gegevens. Ook kiest de gebruiker zelf welke informatie er wel en welke informatie er niet getoond wordt. Dit kan simpelweg door de velden waarvan u de informatie niet wilt delen, leeg te laten. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden als iedereen zijn gegevens zo volledig mogelijk invult. Wij willen hierbij benadrukken dat de website niet vrij toegankelijk is, maar dat deze alleen te bereiken is voor degenen die zich hebben ingeschreven en een gebruikersnaam met wachtwoord hebben ontvangen. Ook kan de informatie niet met behulp van zoekmachines (zoals google, e.d.) gevonden worden.

Wij zouden u ook willen vragen om het ons te melden als u fouten/onvolkomenheden bij de omschrijvingen van andere personen tegenkomt. Wij nemen dan contact op met de desbetreffende persoon. Op deze manier zorgen we er met zijn allen voor dat we een accuraat en actueel gezichtenboek houden.

Contact
Onderaan in de ‘footer’ van de website vindt u de tekst ‘mail beheerder’. Als u op deze tekst klikt, wordt uw e-mail programma geopend en kunt u een e-mail sturen naar de beheerder van de website. Deze probeert dan zo spoedig mogelijk een reactie te geven op uw vragen en of opmerkingen.

Disclaimer
De makers en de beheerder van de website zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid van de getoonde informatie. De informatie op de website zal niet zonder toestemming van de betrokkenen met derden worden gedeeld.